NewsMakers Повна версія

На Тернопільщині помер чоловік, бо лікарі прийняли його за безхатька та не надали вчасно медичну допомогу

На Тернопільщині чоловіку стало зле посеред міста. Небайдужі викликали швидку медичну допомогу. В санпропускнику Чортківської районної лікарні хворий пробув півтори доби без допомоги, бо медики не звертали на нього уваги, думаючи, що це безхатько. Про це у Фейсбуку написала його племінниця Loritta Bobak.

Читайте також: На Житомирщині чоловік помер у “зламаній” швидкій, на руках у шокованої доньки (відео)

“Не преведи Боже потрапити в нашу Чортківську районну лікарню, коли ти впав посеред міста, бо тобі стало зле, і ти весь в болоті. Але є люди з великим серцем, які не дивлячись на твій зовнішній вигляд викликали швидку, і в такому вигляді швидка, дай Боже їм здоров’я, привозить тебе в санпропускник. Здавалось би все – життя врятовано. Але ні, тут тільки все починається! В нашій лікарні дивляться тільки на чистих та з грішми, брудним вони, ті, які давали клятву рятувати життя – життя не рятують, вони на них навіть не дивляться! Я б подумала, що таке не може бути. Але це трапилось зі мною”, – написала вона.

Поки чоловік перебував у лікарні, рідні з поліцією його розшукували.

Лише через добу хтось з персоналу лікарні таки підійшов до нього. Він сказав, де працювала його дочка, і вже звідти перетелефонували його синові.

“І тільки після того, як я пішла до головного лікаря, на нього звернули увагу. Саме лише звернули. Не буду описувати, що було далі… По факту – інфаркт, забиття і реанімація! Весь цей час у внутрішній кишені дядькової куртки були його паспорт та телефон! Але люди боялись забруднити руки, не розуміючи того, що забруднили свої нікчемні душі! – пише вона.

Читайте також: На Львівщині військовослужбовець на смерть збив пішохода (фото)

Він розповів рідним, що втратив свідомість на вулиці, не міг підвестися і так всю ніч пробув, поки зранку його побачили і викликали швидку.

“Його своєю бездіяльністю вбили ті, хто за іронією долі мав рятувати життя. Вони надали йому першу медичну допомогу лише через 27 годин з моменту поступлення до лікарні!” − зазначила жінка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram