NewsMakers Повна версія

Нові дані про цілющі властивості чаю

Коли справа стосується здоров’я, чай може творити справжні чудеса. Доведено, що щоденне вживання напою надає сприятливу дію не тільки на загальне самопочуття, але і має довгострокові наслідки, серед яких – захист від запалень і зміцнення імунітету, – повідомляє Країна Здоров’я.

Читайте також: Люди, в щоденний раціон яких входить зелений чай, зазвичай живуть довше

Підтримка імунної функції

Чай є хорошим джерелом поліфенолів. Ці антиоксиданти зменшують в організмі будь-які запалення і знижують ризик розвитку навіть таких серйозних захворювань, як діабет і хвороби серця.

Чай, будь він чорний або зелений, корисний для імунної системи. Все це пов’язано з тими ж поліфенолами, здатними не тільки зменшувати симптоми хронічних захворювань, а й запобігати їм.

Контроль рівня цукру в крові

Низький рівень цукру в організмі відіграє ключову роль в загальному стані здоров’я. Підтримуючи його за рахунок правильного харчування, можна позбутися від зайвого холестерину. Згідно з дослідженням, опублікованим Molecules, рослини, з яких роблять деякі сорти чаю, містять сполуки, які допомагають зменшити запалення і знизити показники глюкози.

Контроль ваги

Незважаючи на те, що заміна будь-якого солодкого напою на чай або чорну каву може бути простим способом скоротити кількість споживаних калорій, є певні види чаю, які допомагають скинути зайву вагу. Зокрема, таким ефектом володіє зелений чай. За даними Physiology & Behavior, напій збільшує витрату енергії і прискорює окислення жирів завдяки великій кількості антиоксидантів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram