Нові дані про цілющі властивості чаю

18.03.2021, 21:34
95599

Коли справа стосується здоров’я, чай може творити справжні чудеса. Доведено, що щоденне вживання напою надає сприятливу дію не тільки на загальне самопочуття, але і має довгострокові наслідки, серед яких – захист від запалень і зміцнення імунітету, – повідомляє Країна Здоров’я.

Читайте також: Люди, в щоденний раціон яких входить зелений чай, зазвичай живуть довше

Підтримка імунної функції

Чай є хорошим джерелом поліфенолів. Ці антиоксиданти зменшують в організмі будь-які запалення і знижують ризик розвитку навіть таких серйозних захворювань, як діабет і хвороби серця.

Чай, будь він чорний або зелений, корисний для імунної системи. Все це пов’язано з тими ж поліфенолами, здатними не тільки зменшувати симптоми хронічних захворювань, а й запобігати їм.

Контроль рівня цукру в крові

Низький рівень цукру в організмі відіграє ключову роль в загальному стані здоров’я. Підтримуючи його за рахунок правильного харчування, можна позбутися від зайвого холестерину. Згідно з дослідженням, опублікованим Molecules, рослини, з яких роблять деякі сорти чаю, містять сполуки, які допомагають зменшити запалення і знизити показники глюкози.

Контроль ваги

Незважаючи на те, що заміна будь-якого солодкого напою на чай або чорну каву може бути простим способом скоротити кількість споживаних калорій, є певні види чаю, які допомагають скинути зайву вагу. Зокрема, таким ефектом володіє зелений чай. За даними Physiology & Behavior, напій збільшує витрату енергії і прискорює окислення жирів завдяки великій кількості антиоксидантів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com