Цей смачний напій особливо люблять діти, але, як виявилося, він дуже корисний і дорослим, особливо людям після 50 років. І цей напій – какао. Отримують його із спеціально обробленого насіння какао-дерева. У цього напою не тільки насичений смак, він містить безліч корисних речовин і мікроелементів.
Читайте також: Кава як предмет розкоші: на скільки зросла вартість обожнюваного напою
У чому користь какао для нашого здоров’я
Какао – це відмінне джерело антиоксидантів, які допомагають боротися з вільними радикалами та перешкоджають передчасному старінню клітин. А це означає, що какао зберігає молодість не лише зовнішню, а й внутрішню. А флавоноїди, що містяться в цьому напої, знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і мають протизапальну дію.
Також в какао є цинк, магній, залізо та безліч інших корисних мікроелементів, які сприяють збереженню здоров’я та гарному самопочуттю.
Кому какао протипоказано
Незважаючи на безліч корисних переваг, какао має і протипоказання. Його не варто вживати людям, які мають індивідуальну непереносимість кофеїну. Під забороною цей напій і для людей з виразковою хворобою шлунка або дванадцятипалої кишки, оскільки він може посилити ці захворювання та спровокувати їхнє загострення. Також какао не можна пити при хронічних захворюваннях печінки, проблемах з жовчним міхуром, аритмії серця та високому артеріальному тиску.
Чому потрібно вводити какао в раціон людей після 50 років
В какао містяться речовини для підтримки здоров’я серцево-судинної системи, що дуже важливо після 50 років.
Також какао покращує настрій і бореться з депресією. Вся справа в тому, що цей напій містить триптофан – прекурсор серотоніну – гормон, який відповідає за почуття щастя і задоволення життям. Але в какао є цукор, тому випивати його можна не більше двох чашок на день, щоб не набрати зайву вагу.
Як правильно приготувати смачне какао
Щоб зварити смачне какао потрібно:
Змішати какао-порошок і цукор.
Залити суміш невеликою кількістю гарячої води і поставити на вогонь.
Залити гарячим молоком, після того, як вона закипіла.
Прогріти напій ще трохи на вогні.
Збити вінчиком або міксером какао до появи на поверхні пінки.
А ось після цього можна подати солодощі та насолоджуватися насиченим напоєм.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook