Різдвяний напій, який вражає своєю користю для людей будь-якого віку

31.12.2023, 21:00
152189

Цей смачний напій особливо люблять діти, але, як виявилося, він дуже корисний і дорослим, особливо людям після 50 років. І цей напій – какао. Отримують його із спеціально обробленого насіння какао-дерева. У цього напою не тільки насичений смак, він містить безліч корисних речовин і мікроелементів.

Читайте також:  Кава як предмет розкоші: на скільки зросла вартість обожнюваного напою

У чому користь какао для нашого здоров’я

Какао – це відмінне джерело антиоксидантів, які допомагають боротися з вільними радикалами та перешкоджають передчасному старінню клітин. А це означає, що какао зберігає молодість не лише зовнішню, а й внутрішню. А флавоноїди, що містяться в цьому напої, знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і мають протизапальну дію.

Також в какао є цинк, магній, залізо та безліч інших корисних мікроелементів, які сприяють збереженню здоров’я та гарному самопочуттю.

Кому какао протипоказано

Незважаючи на безліч корисних переваг, какао має і протипоказання. Його не варто вживати людям, які мають індивідуальну непереносимість кофеїну. Під забороною цей напій і для людей з виразковою хворобою шлунка або дванадцятипалої кишки, оскільки він може посилити ці захворювання та спровокувати їхнє загострення. Також какао не можна пити при хронічних захворюваннях печінки, проблемах з жовчним міхуром, аритмії серця та високому артеріальному тиску.

Чому потрібно вводити какао в раціон людей після 50 років

В какао містяться речовини для підтримки здоров’я серцево-судинної системи, що дуже важливо після 50 років.

Також какао покращує настрій і бореться з депресією. Вся справа в тому, що цей напій містить триптофан – прекурсор серотоніну – гормон, який відповідає за почуття щастя і задоволення життям. Але в какао є цукор, тому випивати його можна не більше двох чашок на день, щоб не набрати зайву вагу.

Як правильно приготувати смачне какао

Щоб зварити смачне какао потрібно:

Змішати какао-порошок і цукор.

Залити суміш невеликою кількістю гарячої води і поставити на вогонь.

Залити гарячим молоком, після того, як вона закипіла.

Прогріти напій ще трохи на вогні.

Збити вінчиком або міксером какао до появи на поверхні пінки.

А ось після цього можна подати солодощі та насолоджуватися насиченим напоєм.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com