NewsMakers Повна версія

“Солідний штраф би не завадив”, – Аваков про поведінку Ляшка на дільниці

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка треба оштрафувати за публічну демонстрацію бюлетеня після голосування на виборчій дільниці.

Читайте також: У ПАРЄ оцінили вибори в Україні

Арсен Аваков ефірі програми “Свобода слова” повідомив, що кандидату у президенти Олегу Ляшку потрібно призначити штраф за порушення виборчого права в день виборів, передає “Укрінформ”.

“Питання, наскільки буде принциповим орган розслідувань і суд, щоб дійти до кінця. На мій погляд, це важливо зробити. Звичайно, що за те, що Олег Ляшко демонстрував свій бюлетень, на цьому етапі садити в тюрму нікого не потрібно, але солідний штраф їм би не завадив, це була б хороша превенція”, – підкреслив Аваков.

Голова правління мережі ОПОРА Ольга Айвазовська також вважає, що Ляшка та одного з губернаторів є сенс оштрафувати за те, що вони показали свої заповнені бюлетені. Вона повідомила, що у більшості випадків українці фотографували або якось інакше показували свої бюлетені, порушуючи таємницю голосування, не тому що мав місце підкуп голосів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram