У ПАРЄ оцінили вибори в Україні

1.04.2019, 18:48
19037

У Раді Європи вважають, що вибори президента України 31 березня пройшли гладко, у той же час підкресливши надлишок технічних кандидатів.

Читайте також: В ОБСЄ назвали вибори в Україні вільними і конкурентними

Про це заявив під час прес-конференції в Києві представник Парламентської асамблеї Ради Європи Макс ван де Вен, пише УНН.

“Асамблея спостерігає за виборами в Україні з 1994 року. Наша делегація складалася з 32 спостерігачів, які представляють усі політичні групи зборів з 16 держав-членів, включаючи наших експертів з так званої Венеціанської комісії”, – сказав ван де Вен.

За його словами, у день голосування в різних регіонах України перебувало 16 команд спостерігачів від ПАРЄ.

“У моїх колег-парламентаріїв є спостерігачі, які відзначили, що голосування пройшло гладко і добре організовано, виборці зробили вибір на користь кандидатів, їх права не обмежували. Ми, у той же час, відзначили присутність значної кількості так званих технічних кандидатів, які виступають на захист інших кандидатів, які використовують час засобів масової інформації та державне фінансування, що означало відсутність рівних умов гри і не сприяло зміцненню довіри громадськості до демократичних виборчих им процесам”, – зазначив він.

За словами представника ПАРЄ, делегація Ради Європи повернеться в Україну, щоб спостерігати за другим туром виборчого процесу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com