NewsMakers Повна версія

У Facebook визнали, що їх працівники мали доступ до паролів користувачів

A woman checks the Facebook Inc. site on her smartphone whilst standing against an illuminated wall bearing the Facebook Inc. logo in this arranged photograph in London, U.K., on Wednesday, Dec. 23, 2015. Facebook Inc.s WhatsApp messaging service, with more than 100 million local users, is the most-used app in Brazil, according to an Ibope poll published on Dec. 15. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Паролі величезної кількості користувачів Facebook були доступні співробітникам соцмережі і не мали захисту від прочитання. Про це йдеться в заяві компанії, пише ″Інтерфакс-Україна″.

Читайте також: Facebook впроваджує нові правила

″В ході звичайної перевірки безпеки в січні ми виявили, що паролі користувачів, що знаходяться в системі зберігання внутрішніх даних. Можна було прочитати″, – повідомили в Facebook.

У керівництві соцмережі також заявили, що повідомлять тих користувачів, яких торкнувся інцидент порушення приватності цих користувачів.

Західні ЗМІ при цьому повідомляють, що ці паролі зберігалися в незахищеному форматі, з 2012 року. Інцидент міг торкнутися близько 600 млн користувачів Facebook.

Федеральна торгова комісія США почала розслідування проти Facebook в березні 2018 року, після того, як стало відомо, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн ​​користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram