У Facebook визнали, що їх працівники мали доступ до паролів користувачів

21.03.2019, 21:15
17490

Паролі величезної кількості користувачів Facebook були доступні співробітникам соцмережі і не мали захисту від прочитання. Про це йдеться в заяві компанії, пише ″Інтерфакс-Україна″.

Читайте також: Facebook впроваджує нові правила

″В ході звичайної перевірки безпеки в січні ми виявили, що паролі користувачів, що знаходяться в системі зберігання внутрішніх даних. Можна було прочитати″, – повідомили в Facebook.

У керівництві соцмережі також заявили, що повідомлять тих користувачів, яких торкнувся інцидент порушення приватності цих користувачів.

Західні ЗМІ при цьому повідомляють, що ці паролі зберігалися в незахищеному форматі, з 2012 року. Інцидент міг торкнутися близько 600 млн користувачів Facebook.

Федеральна торгова комісія США почала розслідування проти Facebook в березні 2018 року, після того, як стало відомо, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн ​​користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com