NewsMakers Повна версія

“Уряд може ввести в Україні повний локдаун”, – мер Івано-Франківська розповів про плани Кабміну (відео)

Карантин вихідного дня був певною підготовкою для більш жорстких заходів, тому найближчим часом Кабмін може ввести повний локдаун. Такі заходи триватимуть кілька тижнів.

Читайте також: В Україні ввели нові податки

Про це у Facebook повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків після наради з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

За його словами, “карантин вихідного дня” був своєрідною підготовкою для більш суворого локдауну. Так, за песимістичного сценарію локдаун на два тижні введуть 10-15 грудня, за оптимістичного – 20-25 грудня.

“Позиція уряду незмінна – карантин вихідного дня буде. Крім того, висловлювалася думка, що це плавна підготовка до повного локдауну. Озвучувались цифри, що цей локдаун в “песимістичному” варіанті буде 10-15 грудня, в “оптимістичному” – 20-25 грудня на кілька тижнів”, – сказав Марцінків.

За словами міського голови, це призведе до катастрофи для економіки, особливо в період свят, коли локдаун вдарить по малому і середньому бізнесу.

Напередодні стало відомо, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 19 листопада провів нараду з міськими головами, на якій обговорив боротьбу з поширенням COVID-19. Під час наради прем’єр порадив мерам задуматись над посиленням карантину, проте у пресцентрі Кабміну не повідомлялись конкретні дати щодо карантину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram