Шмигаль провів нараду з мерами щодо карантину у вихідні

16.11.2020, 16:13
89252

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-зустріч із мерами великих міст на тлі протестів проти карантину вихідного дня.

Читайте також: Влада одного із обласних центрів України вдалася до хитрощів та скасувала вихідні, аби не вводити карантин

Про це повідомляється на урядовому порталі.

У зустрічі взяли участь міністр охорони здоров’я Максим Степанов, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, українські епідеміологи та інфекціоністи.

Шмигаль зазначив, що уряд зараз шукає шляхи, які дадуть змогу пригальмувати процес зростання кількості захворілих на COVID-19: від адаптивного карантину до вдосконалення карантину вихідного дня.

На його думку, карантин вихідного дня дає змогу перерозподілити попит із вихідних на п’ять робочих днів, зменшивши потоки людей та перетин різних соціальних груп.

Прем’єр додав, що будь-які протиепідемічні заходи не дають миттєвого результату й ефект карантину вихідного дня можна буде побачити за 2-3 тижні.

Водночас він наголосив, що уряд зараз зосереджений на комунікації з галузями, щоб випрацювати механізми компенсації втрат.

“У нас на сьогодні є до семи інструментів, якими ми будемо вже цього тижня підтримувати галузі, які страждають найбільше”, – запевнив Шмигаль.

Зі свого боку, епідеміологиня Наталія Виноград навела приклад, що інші країни також вдаються до запровадження комендантської години.

За підсумками наради домовилися посилити взаємодію уряду та органів місцевого самоврядування та проводити такі зустрічі регулярно.

У нараді взяли участь Шмигаль, Ляшко і Степанов
Шмигаль зібрав мерів на онлайн-зустріч

Нагадаємо, раніше мери низки міст відмовилися вводити карантин вихідного дня. Зокрема, незгоду з постановою Кабінету міністрів озвучили у Львові, Одесі, Рівному, Житомирі, Краматорську, Луцьку, Слов’янську, Черкасах, Мукачеві, Тернополі, Дніпрі, Чернігові та Івано-Франківську.

По всій країні пройшли акції протесту підприємців проти введення урядом так званого карантину вихідного дня.

Читайте також: У Верховній Раді зареєстрували постанову щодо скасування карантину вихідного дня

Прем’єр Денис Шмигаль також заявив, що мери міст не мають повноважень вирішувати, чи працювати закладам, діяльність яких заборонена правилами карантину вихідного дня в Україні. Він доручив главам ОДА скоординувати роботу місцевої поліції, а також Держспоживслужби для перевірки суб’єктів господарювання, які не повинні приймати відвідувачів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com