NewsMakers Повна версія

Вселенський патріарх Варфоломій заборонив богослужіння через коронавірус

Вселенський патріарх Варфоломій через пандемію коронавірусу заборонив всі православні богослужіння до кінця березня.

Про це пише Reuters.

Варфоломій наказав усім православним церквам припинити богослужіння і обряди до кінця березня, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими.

Він також закликав вірян відмовитися від поїздок і залишатися вдома.

Нагадаємо, в Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID−19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні.

У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом. Того ж дня ввечері у Києві зафіксували два випадки захворювання на коронавірус. На наступний день стало відомо про ще сім нових випадків зараження коронавірусом – один із них у Київській області, а інші у Чернівецькій. За день до того на Буковині померла жінка, яка чекала результатів аналізів на COVID−19. Уже після її смерті діагноз підтвердився, таким чином кількість померлих в Україні від коронавірусу зросла до 2 осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram