В Україні вже 2 смерті від коронавірусу, серед захворівших троє дітей: найменшому шість місяців

17.03.2020, 21:17
66760

В Україні вже офіційно підтверджено смерть двох громадян від коронавірусу. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я Мінохоронздоров’я у Facebook щодо ситуації в Україні з коронавірусом станом на 20:00 17 березня.

Читайте також: У ВООЗ повідомили, які ліки категорично не можна приймати під час коронавірусу

Зазначається, що лабораторно підтверджено 14 випадків COVID−19, з них два летальні.

“За результатами дослідження вірусологічної референс−лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID−19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2)”, − йдеться у повідомленні.

Зокрема, сьогодні було виявлено позитивні результати у Київській області у 44−річного чоловіка, що був закордоном, і шість у Чернівецькій області − у 33−річної жінки (летальний), і осіб віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком один рік і 10 місяців та шість місяців.

Читайте також: Медики дослідили, люди з якою групою крові найбільш схильні до коронавірусу

“Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку”, − наголосили в ЦГЗ.

При цьому сказано, що вірусологічна референс−лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а й встановлених контактних осіб. Загалом уже досліджено більше 640 зразків.

“Більшість людей, які хворіють на новий коронавірус, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником”, − зауважили у відомстві.

Стрімке зростання хворих не означає, що захворієте саме Ви.

Захистіть себе:  Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція − 1,5 метра.  Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.  Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця. У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

Читайте також: Як відрізнити коронавірус від ГРВІ та застуди: головні симптоми (відео)

Пам’ятайте! Звичайне миття рук попереджає зараження не лише новою коронавірусною інфекцією, а й низкою інших небезпечних захворювань. Мити руки варто 20 − 40 секунд теплою водою з милом або обробити антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%.

Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com