Уряд хоче посилити покарання за порушення під час карантину

Кабінет Міністрів 16 червня оголосив про намір посилити відповідальність за недотримання маскового режиму. Водночас уряд може переглянути питання носіння масок на вулицях. Прем’єр−міністр Денис Шмигаль наголосив на важливості тримання епідемії COVID−19 під контролем. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Читайте також: Зеленський розповів, чи буде в Україні примусова вакцинація від коронавірусу

В уряді хочуть посилити відповідальність за порушення маскового режиму

Денис Шмигаль заявив, що уряд планує внести це питання до порядку денного Кабінету Міністрів та Верховної Ради. Мовиться насамперед про посилення адмінвідповідальності за недотримання маскового режиму у приміщеннях і в громадському транспорті.

За словами прем’єра, це потрібно через зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні.

Шмигаль наголосив, що відповідальність за недопущення різкого зростання кількості хворих на COVID-19 лежатиме на главах ОДА. Він наголосив, що в них є достатньо повноважень для цього.

Водночас він зазначив, що урядовці готові переглянути питання носіння масок на вулицях.

“Людям треба роз’яснювати ці питання. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними”, – додав Шмигаль.

Прем’єр також закликав прискорити процеси закупівель медичних масок і проконтролювати, щоб ними наповнили медзаклади та аптеки.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com