Які продукти не варто зберігати в холодильнику: доведеться потім просто викинути
Всі харчові продукти мають свої умови зберігання. Для деяких потрібна оптимальна температура і сухе приміщення, а для інших – тільки холод і темрява.
Читайте також: Хліб і каші дуже шкідливі для літніх людей: чому їх не можна їсти
Які продукти не варто прибирати в холодильник – пише РБК-Україна.
Макарони
Сухі макарони можуть зберігатися при правильних умовах до 8 років. Вони повинні бути ретельно упаковані та запечатані.
А ось відварені макарони зберігати в холодильнику не варто. Кухарі рекомендують готувати страви з макаронів на один раз, особливо з додаванням різних соусів.
Такий продукт не можна зберігати в холодильнику понад дві доби – вони просто втрачають свій смак.
Бобові
У сухому темному місці бобові можна зберігати довго – до 5 років. Зараз немає сенсу запасатися бобовими на кілька років вперед, тим більше якщо ви не готуєте їх часто.
А ось зберігати бобові в приготованому вигляді в холодильнику – не найкраща ідея. Так вони швидко втратять всі свої поживні та смакові якості. Але такий продукт можна брати в дорогу – вони довго не псуються.
Сушене м’ясо
Цьому продукту холодильник точно не потрібен. Сушене м’ясо з давніх часів використовували для харчування, задовго до появи спеціальних агрегатів.
Найголовніше для сушеного м’яса – відсутність вологи. Якщо волога потрапить в упаковку-то таке м’ясо дуже швидко зіпсується.
Мед
У натурального меду терміну придатності фактично немає. І вчені стверджують, що мед можна зберігати роками та навіть століттями.
А ось вдома варто баночку з медом тримати в темному місці при кімнатній температурі. Не варто ставити мед в холодильник – від цього його смакові якості псуються.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)