У ЄС виключили з списку санкцій Андрія Клюєва

5.03.2019, 16:27
14924

Рішення Ради Євросоюзу про виключення з списку санкцій Андрія Клюєва вступило в силу, але Генпрокуратура продовжує розслідувати справу проти екс-глави Адміністрації президента часів Януковича. Про це повідомляє прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко на своїй Facebook.

Читайте також: Проти Януковича продовжили санкції

Останнім рішенням ЄС виключив з списку санкцій екс-главу адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. У листопаді минулого року Європейський суд у Люксембурзі ухвалила рішення про скасування санкцій ЄС, введених Радою Євросоюзу проти Андрія Клюєва в березні 2017 року.

У той же час ГПУ запевняють, що роблять все можливе, щоб довести розслідування по Клюєва до кінця.

″Не дивлячись на зняття санкцій ЄС щодо цієї особи правоохоронні органи України продовжують розслідування в кримінальному провадженні щодо Андрія Клюєва″, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив у своїй Лисенко, незважаючи на систематичне оскарження екс-чиновниками в Суді ЄС введених відносно них санкцій, відповідні судові рішення не є безумовною підставою для ЄС про скасування обмежувальних заходів.

″Наприклад, беручи до уваги відповідні рішення Суду ЄС про скасування попередніх рішень Ради ЄС про накладення санкцій на (екс-міністра енергетики часів президентства Януковича – прим. Ред.) Едуарда Ставицького і (екс-прем’єра України часів президентства Януковича – прим. Ред. ) Миколи Азарова, компетентні органи ЄС визнали прогрес у розслідуванні ГПУ кримінальних проваджень щодо них достатньою підставою для продовження санкцій ″, – написав речник Генпрокуратури.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com