Американські сенатори просять президента Байдена надати Україні касетні боєприпаси – ВВС

22.03.2023, 12:03
137714

Американські сенатори-республіканціі надіслала президенту США Джо Байдену листа з проханням надати Україні касетні боєприпаси. Наголошується, що надання снардів допоможе ЗСУ продовжити витіснення окупантів із території країни.

Читайте також: Рада заборонила давати географічним об’єктам назви, пов’язані з Росією

Про це повідомляє BBC з посиланням на лист.

“Ми звертаємося до вас із закликом негайно надати Збройним силам України касетні боєприпаси, такі як удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM). Наслідки відмови у наданні DPICM та інших засобів ЗСУ проявляються сьогодні на полі бою в Бахмуті та інших місцях”, – йдеться у листі.

Республіканці вважають, що надання боєприпасів дозволить Україні компенсувати кількісну перевагу країни-агресорки як у живій силі, так і в артилерійських снарядах. Крім того, ЗСУ “зможуть сконцентрувати застосування унітарних боєголовок проти більш ціних російських цілей”.

Слід зауважити, що застосування касетних боєприпасів заборонено у багатьох країнах світу, що підписали відповідну конвенцію. Росія, Україна та США до неї не приєдналися. Своєю ергою, торік у серпні ООН заявляла про використання Росією касетних боєприпасів.

“Використання касетних боєприпасів у ході війни в Україні – кричуща зневага до людського життя та гуманітарних принципів”, – наголосили в Альянсі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com