Буртинська ТЕС не підлягає відновленню – ОВА

28.06.2024, 19:52
160915

Розташована на Івано-Франківщині Бурштинська теплоелектростанція, яка сильно постраждала внаслідок російських обстрілів, не підлягає відновленню. Про це в інтерв’ю радіо “Західний полюс” заявила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Читайте також: ДТЕК витратить на відновлення ТЕС 4 млрд грн

За її словами, ворог атакував цей енергетичний об’єкт понад 12 разів.

“Вже певний період часу ми розуміємо, що відновленню Бурштинська ТЕС не підлягає. Вона надзвичайно сильно зруйнована”,  – розповіла Онищук.

Голова ОВА зазначила, що уряд вже погодив виділення Бурштинській громаді шести котелень для соціальних обʼєктів та населення.

“Це чотири котельні по 1 мегавату і дві котельні по 8 та 10 мегават”, – заявила посадовиця та додала, що вони допоможуть місту пройти опалювальний сезон.

Бурштинська ТЕС є найбільшою електростанцією на заході України. Основне її призначення – постачання електроенергії споживачам Західного регіону України, країнам Східної Європи та Об’єднаній енергетичній системі. Також вона забезпечувала тепловою енергією місто Бурштин.

Російська армія почала атакувати станцію з осені 2022 року. Цьогоріч чергових обстрілів ТЕС зазнала у березні та на початку червня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com