Данія оголосила новий пакет військової допомоги Україні: які можливості він дає

19.06.2024, 16:03
160540

Данія оголосила про 19-й пакет допомоги Україні на майже 161 млн євро. Ці гроші підуть на підтримку оборонної промисловості країни, на закупівлю обладнання для винищувачів F-16, виробництво військової техніки в короткій та довгостроковій перспективах.

Читайте також: Виплати за поранення або у разі загибелі військового: Кабмін ухвалив зміни (документ)

Про це повідомляється на сайті Міноборони Данії.

Новий пакет допомоги для України від Данії передбачає укладення низки різноманітних угод із партнерами щодо закупівель і передавання з боку союзної оборонної промисловості. Зокрема, очікується, що Україна отримає більше обладнання для підтримки переданих Данією літаків F-16.

Як заявив очільник Міноборони Данії Трольс Лунд Поульсен, за допомогою останнього пакета допомоги його країна забезпечує “максимально можливу підтримку потреб України на полі бою тут і зараз”.

“Але у нас також є зобов’язання Данії щодо гарантування безпеки підтримати Україну в найближчі 10 років. Саме тому ми створили данську модель підтримки через українську оборонну промисловість, що допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі”, – повідомив Поульсен.

Водночас голова МЗС Данії Люкке Расмуссен наголосив, що інвестиції в українську оборонну промисловість – це ефективний і стійкий спосіб підтримати бойовий потенціал держави зараз та в довгостроковій перспективі.

“За допомогою цієї ініціативи ми виконуємо сильне бажання України та зміцнюємо і українську, і європейську безпеку. Тому Данія продовжуватиме розширювати наші можливості з підтримки української оборонної промисловості, і ми також раді тій увазі, яку це отримало в ЄС та інших країнах”, – розповів Расмуссен.

Повідомляється, що новий пакет дає змогу розподілити 1,2 млрд данських крон у такий спосіб, щоб данське Міноборони могло швидко задовольнити потреби України. Очікується, що перший проєкт буде запущено влітку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com