Деякі категорії пенсіонерів отримають разову грошову допомогу

2.07.2024, 12:01
161058

Певні категорії громадян України отримають разову грошову виплату до Дня Незалежності України. Зокрема, деякі пенсіонери входять в зазначені категорії.

Читайте також:

Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України.

Зазначається, що механізм виплати такий же, як був у 2023 році:

пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена у серпні разом із пенсією – без додаткового звернення;

ветеранам війни, які проходять службу / працюють та не є пенсіонерами, кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій на підставі поданих заявок, зокрема через портал електронних послуг ПФУ;

тим, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу / не працює, для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду заяву довільної форми – виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Заяви на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо така можливість відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

У ПФУ розповіли, що така допомога передбачена законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”. Порядок здійснення виплати затверджено постановою Кабміну №1396 від 27 грудня 2023 року “Деякі питання соцзахисту осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветеранів війни та осіб, що працюють в спеціальних умовах”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com