Диверсію на “Північних потоках” могла організувати “проукраїнська група” – NYT

7.03.2023, 21:32
136955

До диверсії на “Північних потоках” може бути причетна “проукраїнська група”. А офіційний Київ міг не знати про те, що таке планується.

Читайте також: “План незавершений”: Резніков оцінив мобілізаційну потребу ЗСУ

Про це пише американське видання New York Times з посиланням на анонімних чиновників, які мають дані розвідки США.

Анонімні чиновники заявили, що в них немає інформації про те, що президент Зеленський чи хтось з українських спецслужб міг знати про вибухи на “Північних потоках”.

Диверсантами могли бути опоненти диктатора Путіна, які налаштовані проукраїнськи. Серед виконавців диверсії є або громадяни Росії, або України.

Журналісти видання також заявляють, що вибух могли організувати “досвідчені водолази, не пов’язані з військовими або розвідувальними службами. Не виключено, що в минулому вони проходили спеціальну державну підготовку”.

“Американські офіційні особи заявили, що нові звіти розвідки посилили їхній оптимізм щодо того, що американські шпигунські агентства та їхні партнери в Європі зможуть знайти більше інформації, яка дозволить їм дійти твердого висновку про винних. Невідомо, скільки часу займе цей процес. Американські чиновники нещодавно обговорили розвідувальні дані зі своїми європейськими колегами, які взяли на себе ініціативу в розслідуванні нападу”, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com