Експерти порекомендували час, в який найкраще пити ароматну ранкову каву

28.06.2024, 08:30
160880

Чашка кави – це невід’ємна частина ранкового розпорядку. Багато хто з нетерпінням чекає припливу енергії та бадьорості, які приносить гаряча чашка цього ароматного напою.

Читайте також: Пийте чай з м’яти щодня і будете здоровими: корисні властивості трави

За даними Національної асоціації кави за 2023 рік, у всьому світі споживання кави зросло, а, наприклад, дві третини американців п’ють каву щодня, пише PR Newswire.

Отже, чи існує золотий стандарт найкращого часу для пиття кави?

Нейробіолог і ведучий подкасту Ендрю Хуберман каже, що такий час справді може бути. Він закликає людей відкласти вживання ранкової кави на 90 хвилин або навіть дві години після пробудження, щоб “оптимізувати фізичну та розумову працездатність”.

Хуберман каже, що аденозин, хімічна речовина, яка змушує людей відчувати втому і зниження бадьорості, накопичується після пробудження. Таким чином, вживання кофеїну, який блокує аденозин, буде більш ефективним вранці і допоможе людям залишатися бадьорими і в другій половині дня.

Як повідомляється, у середньому кофеїн у чашці кави починає діяти приблизно через 30 хвилин-годину після вживання. Однак це залежить від людини, її генетики та від того, їла вона перед цим чи ні. У декого ефект проявляється через 10-15 хвилин після вживання, а в інших це може зайняти кілька годин.

За даними Клівлендської клініки, період з 9:30 до 11 ранку може бути найкращим часом для вживання кави.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США рекомендує не більше 400 міліграмів кофеїну на день для дорослих. Це приблизно чотири-п’ять чашок кави. Сюди входить кофеїн, який ви отримуєте в шоколаді, чаї, газованих напоях, енергетичних напоях та інших продуктах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com