“Хезболла” погрожує розгромити Ізраїль і напасти на Кіпр

20.06.2024, 07:31
160584

У середу, 19 червня, лідер ліванського шиїтського угруповання “Хезболла” Хассан Насралла пригрозив використати “нову зброю” у відповідь на можливе повномасштабне вторгнення ізраїльської армії, а також попередив про можливі удари по Кіпру.

Читайте також: Путін і Кім Чен Ин підписали “миролюбний і оборонний” договір: яку допомогу передбачає він

Про це повідомляє France24 з посиланням на телетрансляцію виступу лідера підтримуваної Іраном терористичної групи.

“Ворог прекрасно знає, що ми приготувалися до найгіршого… Він знає, що жодне місце не оминуть наші ракети і що він повинен чекати нас на суші, на морі і з повітря”, – говорив у своїй промові Насралла.

За його словами, “Хезболла” відмовилася від пропозиції керівників кількох регіональних формувань “опору” надіслати підмогу в Ліван, оскільки вважає, що її лави достатньо численні.

“Я сказав їм, що того, що ми маємо, достатньо і навіть більше, ніж потрібно, для бою”, — сказав у своєму виступі шиїтський священнослужитель.

Насралла стверджує, що йому вдалося зібрати понад 100 тисяч бойовиків, які мають “нову зброю” та достатні розвідувальні можливості.

Хасан Насралла вперше пригрозив Кіпру, заявивши, що “Хезболла” може вважати його “частиною війни”, якщо він продовжить дозволяти Ізраїлю використовувати свої аеропорти та бази для військових навчань.

“Відкриття кіпрських аеропортів і баз для ізраїльського ворога, щоб націлитися на Ліван, означало б, що кіпрський уряд є частиною війни, і опір впорається з ним як з частиною війни”, — сказав Насралла у тому ж виступі.

Напередодні ізраїльські військові заявили, що вони схвалили плани наступу в Лівані на тлі посилення транскордонних зіткнень з “Хезболлою” та війни в секторі Газb між Ізраїлем і палестинським угрупованням ХАМАС.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com