НАБУ провело обшук у Юрія Голика – ідеолога “Великого будівництва”

28.06.2024, 10:00
160890

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводяили обшук у консультанта Офісу президента та власника скандального телефону зі «зливами» НАБУ Юрія Голика.

Читайте також: Скандал в НАБУ: злив інформації Голику проводив сам директор

Він також є фігурантом справи про розкрадання під час «Великого будівництва».  У Голика забрали телефони та ноутбук. Обшуки відбуваються по справі «зливів» у НАБУ. Цього ж дня НАБУ проводило обшук у колишнього заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, який зараз є радником міністра оборони. В нього  по цій справі вилучали техніку.

Нагадаємо, 22 травня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національна поліція провели обшуки у помешканні співробітника одного з підрозділів НАБУ через витік інформації у резонансній справі. Згодом в САП пояснили, що йдеться про справу щодо колишнього голови Дніпропетровської ОВА Резніченка та його партнера, чинного консультанта ОПУ Юрія Голика – під час «Великого будівництва» зникло півтора мільярда гривень.

Відомо, що телефон Юрія Голика є одним із доказів у справі – радник ОПУ одержував детальну інформацію про перебіг розслідування НАБУ через посередника, бізнесмена й колишнього голову Броварської РДА Георгія Біркадзе. Згодом директор НАБУ Семен Кривонос усунув свого першого заступника Гізо Углаву від виконання службових обов’язків для «забезпечення об’єктивного розслідування» ймовірного витоку даних, а НАБУ та САП домовились про спільне розслідування справи.

Окрім того, Голик виїхав через систему «Шлях» з довідкою про інвалідність до Австрії. Після цієї публікації він пообіцяв повернутися в Україну.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com