“Найпотужніша в історії”: хакери ГУР здійснили масштабну DDos-атаку проти провайдерів РФ – ЗМІ

1.07.2024, 17:04
161030

Наприкінці травня хакери Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони здійснили масштабну DDos-атаку, направлену на російські провайдери. Росіяни скаржаться та називають її “найпотужнішою в історії”.

Читайте також: Які зміни чекають на українців у липні: всі нововведення

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на джерела в спецслужбах.

За інформацією ГУР, під час атаки без звʼязку залишились щонайменше 250 тисяч абонентів на тимчасово окупованих територіях України, зокрема у Криму. Під ударом опинилися як мережі абонентів, так й мережі операторів, які користувались ураженою інфраструктурою.

За словами генерального директора одного з російських операторів, більшість абонентів залишалась без звʼязку понад дві доби. Представники провайдерів заявляли про труднощі під час комунікації з абонентами, оскільки вони відмовлялись надавати операторам свою актуальну інформацію, побоюючись шахраїв. Зокрема 20% відмовились від модернізації мережевого обладнання, яке могло б в майбутньому захистити їх від атак.

Найбільше постраждав провайдері “Міранда-медіа”. Його абоненти не мали доступу до зв’язку та не могли здійснити оплату за послуги через ураження білінг-системи. Доступ до мережі був обмежений у Криму, Запорізькій та Херсонській областях.

У ГУР додали, що подібні атаки хакерів продовжувались також в червні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com