Народні депутати занепокоєні знищенням регіональних телерадіокомпаній

3.05.2018, 09:27
2228

Сьогодні показовою і непродуманою є “реформа” Національної телерадіокомпанії, бо маючи єдиний інформаційний ресурс з широкою мережею регіональних філій, держава під гаслом оптимізації та реорганізації фактично починає його знищувати. Цей важливий ідеологічний форпост українства, оновлений і модернізований, міг би успішно протистояти ворожій інформаційній агресії, однак не так сталося як гадалося.

В той час, коли країна взяла курс на децентралізацію, кожна теле-  чи радіопрограма з обласної філії має затверджуватися у Києві. Та найголовніше, масово викидають на вулицю високопрофесійних, досвідчених фахівців. Ліквідують кадровий потенціал українського інформаційного простору і водночас забирають собі звільнені приміщення і майно телерадіокомпаній. Чи не в цьому полягає справжній зміст цих змін: ослабляти в час війни країну та ще й придбати чималі статки.

Стурбовані таким станом речей, група народних депутатів  звернулася до голови Верховної ради Андрія Парубія з проханням не допустити знищення національної телерадіокомпанії та вимагають заслухати звіт голови правління ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”  Зураба Асланії.

“Нажаль, формування суспільного телебачення проходить втаємничено від суспільства. До сьогодні ніхто не побачив як в результаті має виглядати суспільне регіональне мовлення. Без жодних  пояснень звільняються цілі колективи регіональних філій. Так, зрозуміло, що оптимізація була і є необхідною, але закривались цілі програми. Тобто, маємо не розвиток існуючої сітки мовлення, не покращення якості, а банальне закриття напрацьованих суспільно-політичних програм”, – йдеться у депутатському зверненні.

Серед ініціаторів звернення і Ірина Констанкевич, адже  Волинська обласна державна телерадіокомпанія  переживає не найкращі часи.

“Особисто мене хвилює доля загалом обласних мовників, і звичайно, найбільше – волинських медійників: і телевізійників, і радійників. Це творчі колективи, який десятиліттями формували традиції якісного мовлення в умовах мізерного фінансування з боку держави. Я можу назвати десяток цікавих програм та їх авторів-журналістів, які не тільки були форпостами суспільного мовлення, вони ще й тримали руку на пульсі волинського життя. Я можу назвати безліч сюжетів “волинської” тематики, які цікаві саме для нас своєю регіональною специфікою. А для центру, звичайно ж, ні. Особливо болить нищення волинського радіомовлення, яке мало свою багатотисячну аудиторію у поліських селах (де про українське телебачення і не чули, натомість є інше білоруське, польське, а інтернет – взагалі із сфери фантастики). Відтак звільнити майже сотню працівників ВОДТРК, а по Україні – тисячі, ще не факт, що зміни будуть якісними”, – зауважила нардеп.

Під депутатським зверненням підписалося більш як півсотні народних обранців.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com