Окупанти тиснуть у Харківській області, але ЗСУ контратакують – ISW

10.06.2024, 09:01
160086

Сили оборони України здійснили контратаку на північ і північний схід від міста Харкова.

Читайте також: Наскільки вплине мобілізація в РФ на масштабні наступальні операції –  ISW

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Російські “воєнкори” стверджували, що ЗСУ нібито невдало контратакували біля Глибокого, і готувалися контратакувати у Вовчанську 8 і 9 червня.

Російський блогер розповідав, що війська РФ начебто захопили кілька українських позицій і просунулися в районі Липців, а потім почали штурм агрегатного заводу у Вовчанську.

Президент України Володимир Зеленський 8 червня заявив, що окупантам не вдалося успішно здійснити наступальні операції на півночі Харківської області, і що українські війська продовжують зміцнювати свої позиції в цьому районі.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван 9 червня зазначив, що війська РФ не досягли значного прогресу на півночі Харківської області за останні дні.

Нагадаємо, РФ перекидає війська з Херсонщини на Харківщину, оскільки її війська тут сильно загрузли та потрібне підкріплення.

ЗС РФ штурмують українську лінію оборони у Харківській області у трьох точках. Під Куп’янськом ворог наступає з двох напрямків, наражається на спротив Сил оборони, але продовжує атакувати.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com