Патріарх Філарет закликав Європарламент продовжити санкції проти Росії

3.05.2018, 09:55
2232
Настоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет закликав європейські країни продовжити санкції проти Росії.
Як повідомляє “Радіо Свобода”, про це він заявив у Брюсселі на конференції “Ціна російської агресії в Україні: свідчення викрадень, тортур і вбивств”.

“Ми закликаємо Європу продовжити санкції. Не воювати зброєю, а продовжити санкції, бо вони діють дуже боляче для Росії. Ця країна зараз уже ледь-ледь їх терпить, тому ми просимо: продовжіть їх для того, щоб зупинити і перемогти агресора. Таким чином, ми звільнимо всіх заручників та ув’язнених у російських в’язницях”, – сказав патріарх.

За словами Філарета, “церковних людей турбує війна, яка зараз іде на сході України й якої могло б не бути, якби не було агресора”.

“Росія є потенційним агресором, а для того, щоб його зупинити, потрібна сила – і духовна, і фізична”, – зазначив патріарх УПЦ КП.

Україна, США та низка інших держав звинувачують Російську Федерацію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці звинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання і загибель російських солдатів у зоні бойових дій. У відповідь у РФ стверджували, що на Донбасі воюють російські добровольці.

За агресію в Україні проти Росії у 2014 році на Заході ввели санкції, які посилюють і розширюють.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет закликав європейські країни продовжити санкції проти Росії.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com