Що думають українці про ставлення влади до церкви

27.04.2018, 14:54
2152

Лише 17% українців вважають, що влада ставиться однаково до всіх релігійних організацій у країні. Є Церкви, до яких влада ставиться краще, ніж до інших – так вважають 32% громадян, а 18 % переконані, що влада “вивищує одну Церкву на противагу іншим”.

Як повідомляє “УНІАН-Релігії”, про це свідчать дані соціального опитування, оприлюднені Центром Разумкова.

Влада ставиться краще до однієї чи окремих Церков – вважають 64 % вірних Української Православної Церкви. Серед вірян УПЦ КП так вважають 40%, в УГКЦ – 39%, а серед громадян, які не відносять себе до жодного з релігійних віросповідань – 44%.

Лише 12% українців вважають, що в Україні має бути державна Церква. Люди впевнені, що це суперечить праву на свободу совісті та призведе до дискримінації віруючих інших церков. Так відповіли 43 % респондентів. 38% опитаних заявили, що “Україна історично є багатоконфесійною країною і надання пріоритету будь-якій церкві викличе лише додаткове напруження в міжцерковних та церковно-державних відносинах”.

Щодо того, чи потрібно повернути Церквам відібране радянською владою все майно, 26 % вважають, що це слід зробити. 32 % виступили за те, щоб повернути лише будівлі, в яких проводились богослужіння. Лише 14% відповіли, що повертати Церквам майно, яке наразі належить державі, не слід.

19% громадян вважають, що доходи Церков і релігійних організації не мають оподатковуватися, ще 15% висловили свою думку про те, що держава має надавати Церквам пільги на комунальні послуги.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com