Славетний курорт хоче скоротити кількість туристів — у BILD повідомили причину

7.06.2024, 10:02
159893

Мер Пальма-де-Майорки — головного міста та порту іспанської автономної спільноти Балеарські острови — Хайме Мартінес вирішив радикально скоротити кількість туристів у місті.

Читайте також: Субсидії в Україні: чи збільшать виплати після зростання тарифу на світло

Про це йдеться у BILD.

Окрім скорочення напливу туристів, мер хоче зобов’язати заклади, чиї гості влаштовують безлад, платити підвищені штрафи.

Пропозиція Мартінеса зустріла запеклий опір під час засідання міської ради. Там його ініціативи назвали “поспіхом вигаданими”.

“Гадаю, що деякі заходи є доречними, а деякі сильно перебільшені. Коли йдеться про обмеження нових квартир для відпочинку, я згоден, тому що острів справді переповнений”, — коментує ситуацію в розмові з BILD менеджер готелю Hostal Playa de Palma Марко Гюльпен.

Водночас туристи нагадали владі, що щедро оплачують свій відпочинок та проживання.

“Я розумію мешканців острова: ми маємо адаптуватися до їхніх умов. Але вони також мають пам’ятати, що їхня економіка залежить від туризму. Я була б рада, якби стільки людей приїжджало до мого міста”, — зазначила туристка Мірі Керн.

Інший турист з Німеччини теж погодився із Керн і зазначив, що розуміє місцевих жителів.

“Є сенс подумати про те, як взяти під контроль масовий туризм. Але завжди слід пам’ятати, що від цього залежать тисячі робочих місць. Прогулянки Пальмою в розпал сезону справді не приносять задоволення: я хотів би робити це в розслабленому режимі в низький сезон”, — поділився Даніель Шерер із Мюнхена.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com