Солдати ЗСУ кажуть, що надані США танки зробили їх цілями для російських ударів, – CNN

30.05.2024, 10:31
159477

Українські екіпажі, які працюють на поставлених США танках Abrams, розповіли про низку недоліків бронетехніки, що ставить під сумнів їхню корисність на фронтах війни.

Читайте також: В Білому домі підтвердили участь США в саміті миру: чи прибуде Байден

Про це пише CNN.

За словами журналістів, екіпажі, навчені в Німеччині, заявили, що машини – основний бойовий танк американської армії вартістю 10 мільйонів доларів, який використовувався в Іраку проти сил Саддама Хусейна та повстанців – не мали броні, яка могла б зупинити сучасну зброю.

“На даний момент його броні недостатньо. Це не захищає екіпаж. Справді, сьогодні це війна дронів. Тож тепер, коли танк викочується, вони завжди намагаються по ним влучити”, – сказав один із членів екіпажу з позивним Джокер.

Його колега Дніпро додав, що вони “мішень номер один”.

“Без захисту екіпаж не виживе на полі бою”, — сказав він.

За словами офіційних осіб 47-ї механізованої бригади, які взяли їх на озброєння, усі 31 “Абрамс”, які відправлені в Україну, задіяні поблизу лінії фронту на сході.

Представники Пентагону заявили в квітні, що “Абрамс” було відведено з лінії фронту через загрозу російських ударних безпілотників, хоча 47-й підрозділ заявив, що деякі все ще діють, незважаючи на виявлені недоліки.

“Те, що ми маємо, призначене більше для прямих боїв “танк-на-танк”, що трапляється дуже рідко. Набагато частіше ми працюємо як артилерія. … Для екіпажу Abrams кожна затримка обладнання чи допомоги коштує життя друзів. У мене лише одне запитання: чому це триває так довго і частково? Ми втрачаємо час. Для нас це смерть”, – резюмував військовий.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com