Тарифи на комунальні послуги буде підвищено з осені – Попенко

28.06.2024, 21:40
160921

Верховна Рада розглядає можливість значно підвищити тарифи на газ, тепло та електроенергію вже цієї осені, повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі Ранок.LIVE.

Читайте також: В Україні змінили правила розподілу електроенергії: експерт пояснює наслідки

“Наскільки я знаю, Верховна Рада України серйозно розглядає питання можливого підняття тарифу на газ, на розподіл газу і тепло, вже цієї осені. Поки що немає достатньої кількості голосів, щоб за це проголосували, але робота йде”, – зазначив він.

Попенко також додав, що Міністерство енергетики заперечує ймовірність підвищення вартості на електроенергію, але водночас останніми днями активно лунають заяви про таку необхідність.

“Можна очікувати чергове підняття тарифів вже восени навіть на електроенергію”, – заявив Попенко.

За даними голови Спілки споживачів комунальних послуг, підвищення цін на електроенергію може сягнути 7 грн/кВт. Зазначимо, 1 червня їх було піднято до 4,32грн/кВт.

Крім того, відомо, що в серпні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав мораторій на заборону підвищення цін на тепло для населення, послуги з розподілу природного газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) та послуги з постачання теплової енергії і гарячої вроди. Він має діяти упродовж воєнного стану в Україні та ще шість місяців після його завершення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com