У Іспанії та Італії зафіксували перші випадки захворювання на лихоманку Західного Нілу: що відомо

4.07.2024, 16:33
161192

Туристів у Іспанії та Італії закликали бути обережними через виявлення в цих країнах першого в цьому році зараження лихоманкою Західного Нілу. В деяких випадках вона може призводити до летальних випадків.

Читайте також: Шольц зробив важливу заяву щодо війни в Україні

Про це пише видання Manchester Evening News.

Як зазначається, цей вірус переносять комарі. Вже є випадки захворювання в Севільї, що в Іспанії та Модені в Італії. Вірус Західного Нілу був виявлений у комарів і в італійській провінції К’єті

Зі свого боку Європейський центр із профілактики та контролю захворювань випустив попередження, що випадки, про які йдеться, були локальними, а не привезеними в Європу з тропіків.

У хворих, зокрема, підвищується температура, біль у тілі, висипання та блювота. У важких випадках спостерігаються такі симптоми, як судоми, м’язова слабкість та параліч.

Минулого року, за даними Європейського центру із профілактики та контролю захворювань, було зафіксовано 713 місцевих випадків зараження вірусом Західного Нілу в Європі, зокрема – 67 смертельних. Вірус виявили в дев’яти країнах, при цьому він поширився на 22 нові регіони, де його раніше не було.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com