Уже третій тиждень зростає ціна на нафту: чи виграє від цього Росія?

28.06.2024, 17:00
160907

Ціни на нафту зросли в п’ятницю і тримають курс на третій тижневий стрибок поспіль на тлі очікувань того, що Федеральна резервна система США незабаром почне знижувати відсоткові ставки.

Читайте також: Японія вперше вводить санкції проти компаній із Китаю через війну в Україні

Видання Reuters пише, що серпневі ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 54 центи, або 0,63%, до 86,93 доларів за барель. У свою чергу, вересневий контракт на Brent подорожчав на 0,7%, до 85,87 доларів за барель.

Ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate з поставкою в серпні зросли на 61 цент, або 0,75%, до 82,35 долара за барель.

Зазначимо, що на цьому тижні ф’ючерси на Brent і WTI зросли майже на 2%, причому обидва контрольні показники зросли трохи більше ніж на 6% за місяць.

Повідомляється, що очікування щодо неминучого циклу пом’якшення ФРС викликали “‎ралі ризиків”‎ на фондових ринках. Зниження процентних ставок може вплинути на нафтові ціни, оскільки збільшить попит з боку споживачів.

Експерти пов’язували зростання цін на нафту на цьому тижні як з побоюваннями щодо дефіциту нафти на ринках, так і з політичними подіями, а саме – атаками хуситів та посиленням напруги між Ізраїлем і угрупуванням Хезболла.

Зростання нафтових цін грає на руку путінському режиму, значна частина надходжень якого формується з експорту “чорного золота”.

Нагадаємо, напередодні експерти прийшли до висновку, що доходи Москви від продажу нафти і газу в цьому місяці зростуть більш ніж на 50% в річному обчисленні.

Передбачається, що червневі доходи РФ від нафти і газу складуть приблизно 9,4 мільярда доларів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com