Яма, Еллерт та Потап: відомі українці, які після початку війни втекли за кордон

10.06.2024, 11:01
160074

Чимало українських чоловіків-знаменитостей стали на захист країни зі зброєю у руках і служать на фронті вже тривалий час. Однак є й ті, хто у складний для держави момент виїхали за кордон, і тепер будують свою кар’єру подалі від батьківщини. В Україні вони отримали статус втікачів та зрадників.

Читайте також: Наскільки вплине мобілізація в РФ на масштабні наступальні операції –  ISW

У мережі вони отримують постійну критику та осуд та, попри це не планують повертатися додому. Хто з українських зірок виїхав та чекає перемоги України за кордоном.

Влад Яма

Відомий хореограф від початку повномасштабного вторгнення разом з родиною живе у США. Він сам запевняв, що виїхав нібито 24 лютого 2022 року, коли кордони ще були відкриті для чоловіків. Пізніше танцівник розповів, що в перші дні російської навали він перебува у Запорізькій області, де допомагав батькам евакуюватися.

Одразу після звістки, що Яма перебуває за океаном, його накрила хвиля хейту у мережі, яка не стихає і досі. Шанувальники Влада переконані, що він повинен був залишити на батьківщині та допомагати військовим. При цьому сам хореограф стверджує, що значно більше допомагає у США, збираючи гроші для ЗСУ та беручи участь у благодійних заходах.

Влад Яма / Скріншот Instagram

Олександр Еллерт

Гуморист та шоумен емігрував до Америки влітку 2022 року. Комік розповідав, що брав участь у концерті з нагоди Дня Незалежності України у США, а потім вирішив не повертатися на батьківщину.

“Я офіційно залишив Україну за всіма нормами законодавства під час воєнного стану. Також під час повномасштабного вторгнення я повертався в країну двічі (липень та грудень 2022) і можу це зробити знову. Міністерство культури, Квартал 95, президент будь-якої країни, Доктор Стрендж, доктор Комаровський, Шлях, Добробат… ніякого відношення до мого перетину кордону не мають”, – писав у своєму Instagram Еллерт.

Нині за океаном Олександр активно виступає зі своїми стендапами. Його постійно критикують в мережі, а також дорікають за те, що він проводить концерти російською.

Олександр Еллерт / Скріншот Instagram

Потап

Після повномасштабного вторгнення репер жив у декількох країнах. У лютому 2024 року він заявив, що летить до Колумбії для розвитку своєї кар’єри. За його словами, там він планував познайомитися із місцевими зірками та попрацювати з ними. Його дружина – співачка Настя Каменських – поїхала разом з ними. Пізніше Потап повідомив, що живе в Іспанії, а згодом перебрався до Болгарії, де перебуває досі.

Українці засуджують позицію артиста та його “заочну” підтримку України за кордоном. Чимало знаменитостей навіть заявляли, що реперу не місце в українському шоубізнесі.

Потап / Скріншот Instagram

Сергій Бабкін

Після 24 лютого 2022 року співак разом з родиною виїхав до Німеччини. Він активно гастролює з гуртом 5’nizza Європою та Америкою. При цьому на своїх концертах він виступає лише російською мовою. В анонсах концертів Бабкіна не вказано, чи його виступи благодійні, чи ні. При цьому сам Сергій регулярно розповідає, що фінансово допомагає ЗСУ.

Щоправда, шанувальники все одно критикують артиста і пишуть йому гнівні коментарі. Варто вказати, що весною Бабкін анонсував, що повернеться в Україну, щоб провести тур з новим альбомом “Лютий”.

Сергій Бабкін / Скріншот Instagram

Олег Винник

Співак в лютому 2022 року виїхав до Німеччини, де живе і досі. Тоді він вказував, що хворіє на складну хворобу і за кордоном лікується. А також свій від’їзд пояснював тим, що є резидентом Німеччини.

Зауважимо, що Винник жодного разу не згадував про війну в Україну і каже, що мовчить, бо нібито його ніхто не слухатиме. Ба більше, виконавець ділився, що шкодує, що не служить на фронті. У слова співака його прихильники не повірили, а дехто навіть різко засудив його та більше не бажає бачити його в лавах українського шоубізнесу.

Олег Винник / Скріншот Instagram

Kyivstoner

Репер і блогер ще до повномасштабного вторгнення тривалий час жив у Росії і там будував свою кар’єру. Однак перед 24 лютого 2022 року він декілька місяців перебував у Києві, а після цього емігрував до Америки разом з дружиною та сином. За словами Kyivstoner, він має американське громадянство, тому виїхав, мовляв, законно.

Жінка репера стверджує, що чоловік донатить на армію та допомагає постраждалим від війни українцям.

Kyivstoner / Скріншот Instagram

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com