Закінчення війни: у Зеленського відповіли, чи готові обміняти території на мир з РФ

3.07.2024, 15:00
161128

Україна не готова йти на територіальні поступки Росії заради припинення війни, але дослухається до порад світу, як досягти миру.

Читайте також: Чи вистачить Європі людей у разі нападу Росії: у Foreign Policy зробили прогноз

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, який прибув з візитом до Вашингтона напередодні саміту НАТО, передає Reuters.

“Але ми (не) готові йти на компроміс заради дуже важливих речей і цінностей… незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету”, – сказав він, відповідаючи на запитання про заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що він може “закінчити війну за 24 години”.

Видання додає, що візит Єрмака відбувся напередодні саміту НАТО наступного тижня в столиці США, головною темою якого, як очікується, буде Україна.

Єрмак додав, що Україна буде лобіювати нову адміністрацію США, щоб вона продовжувала надавати їй підтримку, зауваживши, що Україна отримала підтримку двох партій у Вашингтоні.

“Це буде … рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір”, – сказав Єрмак про президентські вибори 5 листопада.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com