ЗСУ наближають звільнення Кремінної: чому NYT називає місто “воротами на Сході”

28.12.2022, 17:01
133238

Збройні сили України наближаються до звільнення Кремінної, що на Луганщині. Деокупація міста відкриє українським захисникам шлях до звільнення Сєвєродонецька та Лисичанська.

Читайте також: На білоруському кордоні немає наступального угруповання, здатного вторгнутися до України — Держприкордонслужба

Про це повідомляє американське видання New York Times.Автори матеріалу називають Кремінну “невеликим, але стратегічно важливим містом”. Повернення цього населеного пункту та інших поблизу “розширило б позицію українців у регіоні та дало б їм контроль над головними дорогами”.

“Кремінна є воротами до двох набагато більших міст поблизу, Сєвєродонецька і Лисичанська, важливих промислових центрів Донбасу. Взяття міста та інших населених пунктів поблизу розширить плацдарм для українських військ у регіоні та дасть їм контроль над основними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська”, – наголошує видання.

До слова, NYT пише, що українські війська наблизилися до звільнення міста. Росіяни намагаються тримати оборону, адже Кремінна – один з важливих здобутків окупантів у війні. Армія РФ здійснила низку відступів і укріпили свої нові позиції оборонними бар’єрами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com