ЗСУ відбили зайняті окупантами позиції у Вовчанську – ISW

29.06.2024, 12:02
160938

Українські військові відвоювали позиції на півночі Харківської області, просунувшись в центральній частині Вовчанська.

Читайте також: США попередили, які країни можуть стати новою ціллю РФ

Як йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), просування українців підтвердив командир безпілотного батальйону, що діє на Харківському напрямку. Військовий заявив, що ситуація на півночі Харківської області стабілізувалася, а російські війська не досягли жодного значного прогресу з 12 червня.

РФ на цьому напрямку застосовує погано укомплектовані штурмові підрозділи та регулярні війська. Окупанти швидко поповнюють свої втрати в цьому районі. Крім того, росіяни намагаються дистанційно мінувати територію на цьому напрямку.

Також в ISW прокоментували інформацію про те, що російські війська могли втратити майже всю 83-тю повітряно-десантну бригаду на харківському напрямку, зокрема, через відмову особового складу воювати. Аналітики вважають, що заява перебільшена, адже доказів немає.

11 червня у ISW зафіксували повідомлення про те, що частини російської 83-ї бригади діяли поблизу Часів Яру. “я бригада, ймовірно, зазнала значних втрат на Харківщині, що зробило її небоєздатною, але навряд чи це призвело до повного її знищення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com