12 листопада: яке сьогодні свято, прикмети і що не можна робити

12.11.2021, 07:30
104928

Всесвітній день боротьби з пневмонією, Синиччин день – які ще значні дати і важливі події в історії України та світу відзначаються 12 листопада.

Читайте також: Україна перекине на кордон з Білоруссю тисячі військових та поліцейських

Яке народне і православне свято в українців 12 листопада 2021 року? Хто відзначає свої іменини? Крім цього, ми розповідаємо про міжнародні, національні і державні свята, важливі події, що відбулися в історії, а також про головні прикмети цього дня.

Яке сьогодні свято, 12 листопада

Всесвітній день боротьби з пневмонією (World Pneumonia Day) щорічно проводиться за ініціативою Глобальної коаліції проти дитячої пневмонії з метою привернути увагу державних діячів, спеціалістів охорони здоров’я та потенційних донорів до проблеми цього небезпечного захворювання легень.

Іменинники 12 листопада

День ангела сьогодні відзначають: Олександр, Анастасія, Артем, Герман, Олена, Зіновій, Йосип, Леонід, Макар, Максим, Марк, Матвій, Семен, Степан, Терентій, Юліан.

Яке сьогодні церковне свято

12 листопада в православній церкві вшановується пам’ять священномученика Зіновія, єпископа Егейського, і сестри його мучениці Зіновії, апостолів від 70-х: Тертія, Марка, Юста, Артеми, священномученика Маркіана, єпископа Сиракузького, мучениці Євтропії, мучениці Анастасії Солунської, святого Стефана Милютина, короля Сербського, брата його Драгутина і матері їхньої Єлени. Святкується Озерянська ікона Божої Матері.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com