Як перевірити якість харчування у школі: Клопотенко дав кілька порад батькам

12.01.2022, 09:32
109058

З 1 січня 2022 року у школах України почали готувати для школярів за новим меню. Проте не всім дітям подобаються незвичні страви.

Читайте також: Названий найкорисніший сік: його потрібно пити кожен день

Розробник нового харчування в українських школах, кулінар та ресторатор Євген Клопотенко у Facebook пояснив причини цього та дав кілька порад батькам, як діяти.

Клопотенко нагадав, що згідно з новими правилами, у раціоні шкільного харчування має бути менше хліба, солі та цукру і більше овочів, фруктів та м’яса.

Батькам, чиї діти незадоволені шкільною їжею, він насамперед рекомендує

перевірити, наскільки їдальня дотримується нових норм – це можна зробити за посиланням. Якщо їжа не відповідає прописаним там тезам – це порушення, говорить експерт.

якщо шкільні кухарі різко відмовилися від цукру та солі, то це також є порушенням, оскільки передбачено плавний перехід із поступовим їх скороченням, говорить Клопотенко.

батьки мають переконатися, якщо у школі декларують, що готують за меню Євгена Клопотенка, то їжа відповідає його рецептам – це можна зробити за посиланням.

При виявленні порушень, Клопотенко радить попросити роз’яснень у адміністрації школи. Якщо вирішити проблему не вдалося, слід звернутися до Держпродспоживслужби. Для подібних звернень створено спеціальний чат-бот у Телеграмі: @derzhspozhivsluzhba_bot.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com