У Херсоні немає ліків, а в магазинах російські товари: мер міста розповів, як люди виживають в окупації

15.05.2022, 10:02
119680

У тимчасово окупованому Херсоні критична ситуація з медикаментами. Влада очікує, коли з’явиться “зелений коридор”, якого до цього часу немає. Через окупацію регіону багато людей втратили роботу. Місто практично опустіло.

Про це в інтерв’ю “Суспільне” сказав мер захваченого Херсона Ігор Колихаєв.

“Коли волонтери ще їздили до Миколаєва і привозили нам ліки, ми передавали їх до лікарень і за рецептами роздавали людям. Зараз медикаментів залишилось на два тижні. Вже немає розчинів для крапельниць, обмаль ліків для серцево-судинних захворювань, також є потреба у кисні. Тому, якщо буде відкритий гумкоридор на Кривий Ріг, нам треба завезти сюди медикаменти. Проблеми з продуктами я не бачу, бо запрацювали фермерські господарства, відкриті маленькі магазинчики, молоко привозять з сіл. На складах від волонтерів є товари першої необхідності, дитяче харчування, памперси”, – зазначив він.

Він також підтвердив, що окупанти завозять до регіону російську гуманітарку.

“Що стосується МНС Росії, то вони дійсно завозять гуманітарну допомогу, яку роздають солдати, не наші мешканці, у різних точках Херсона. Спочатку її брали здебільшого малозабезпечені, зараз черги ростуть, бо люди втратили роботу. Дехто бере й перепродає на базарі, таким чином виживає. Завозять продукти і з Криму, вони продаються в магазинах і на ринках. Тому проблем немає, є лише проблема з продуктами вітчизняного виробництва”, – зазначив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com