Можна без досвіду: у РФ контрактників для війни в Україні шукають просто на сайтах з пошуку роботи

10.06.2022, 13:02
121650

Офіційно лідер країни-агресорки Володимир Путін досі не оголосив загальну мобілізацію та режим “воєнного стану”, але потрапити до війська РФ однаково може практично будь-хто.

Читайте також: Росія заробляє на експорті нафти й газу більше, ніж до війни з Україною: в Держдепі пояснили причину

Про це повідомляє “Настоящее время“.

Зазначається, що потенційним призовникам короткострокові контракти пропонують на сайтах пошуку роботи Superjob і HeadHunter, і, звичайно, в соціальних мережах. Шукають водіїв, командирів відділень, стрільців-зенітників та навіть гранатометників.

“Перед персональним візитом у військкомат потенційного солдата запитують про стан здоров’я, вік і досвід військової служби, хоча останній, як виявляється, не такий уже й важливий”, – йдеться у повідомленні.

Видання також наголошує, що раніше контракт можна було укласти лише чоловікам у віці до 40 років, але після того, як Москві не вдалося здійснити бліцкриг в Україні, депутати Держдуми ухвалили рішення, а Путін практично одразу підписав документ про збільшення вікового цензу до 50 років.

Щодо зарплати таким контрактникам, то її телефоном не повідомляють, але обіцяють озвучити під час співбесіди, пише “Настоящее время” та додає, що ці дані і без того є у відкритому доступі. Так, учасники бойових дій можуть заробляти в РФ близько 3 тисяч доларів на місяць. За знищення української військової техніки обіцяють платити згори. Паралельно з російською армією йде набір до ПВК “Вагнера”. Там обіцяють доходи ще вищі, страхові виплати та відмовляють підписувати короткострокові контракти з Міноборони РФ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com