![](https://newsmakers.com.ua/wp-content/uploads/2024/05/1d93d56c1ed80079044c2674ff496c3d-1024x640.jpeg)
Швейцарські вчені створили новий вид шоколаду: який він на смак
Швейцарські вчені винайшли абсолютно новий вид шоколаду, який зроблений з так званого “како-желе”.
Читайте також: Схуднення за допомогою води з лимоном: дієтолог розкрила всю правду
Про це пише New Atlas.
У цій новій суміші вчені використовували більше плодів какао, що зробило шоколад кориснішим та екологічно безпечнішим.
Як відомо, шоколад виготовляється з какао-бобів, які змішуються з невеликою кількістю м’якоті плоду. Після какао-масу змішують із цукром, сухим молоком та іншими інгредієнтами. Кількість цукру залежить від того, наскільки темний шоколад.
Науковці вирішили використати, а не викидати м’якоть плоду та внутрішню оболонку лушпиння, яка називається ендокарпій. Усе це змішали, щоб отримати “какао-желе”, яке вийшло настільки солодким, що може повністю замінити цукор у більшості рецептів шоколаду.
Щоправда, дослідникам довелося витратити деякий час на пошук правильної комбінації інгредієнтів. Велика кількість какао-желе зробила шоколад грудкуватим, але менша кількість означала, що шоколад буде недостатньо солодким.
В отриманому шоколаді також містилося на 20% більше клітковини, а також на 30% менше насичених жирів, ніж у середньому європейському темному шоколаді.
Перш ніж новий шоколад з’явиться на полицях у магазинах, знадобиться модернізувати інфраструктуру виробництва. Наприклад, фермерам, які вирощують какао, знадобиться обладнання для сушіння матеріалів для виготовлення желе. Виробники ж шоколаду повинні будуть мати можливість включити “какао-желе” у свої робочі процеси.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)