Не на стадіоні: стало відомо коли і де відбудуться офіційні дебати між Зеленським та Порошенком

9.04.2019, 14:11
20122

Офіційні теледебати кандидатів у президенти України відбудуться 19-го квітня о 20:00 у студії “Суспільного”. Про це заявив глава правління суспільного мовника Зураб Аласанія під час спільного брифінгу з ЦВК.

Читайте також: Глава ЦВК заявила, що дебати мають відбутись у студії “Суспільного”

Глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила про те, що має стосунок лише до дебатів, які офіційно встановлені законом. Вони мають відповідати чотирьом базовим принципам: проведення дебатів незаангажованою компанією, мають бути вседоступними, тобто всі ЗМІ мають отримати сигнал трансляції, має бути чіткий таймінг для кандидатів і неприпустимість агітаційної символіки.

“Готові по всіх чотирьох пунктах і готові до будь-яких викликів (…) Після того готові кандидатам предоставити можливості більш вільно, скажімо так, поза межами офіційних дебатів та державних коштів, провести те, що можна назвати ток-шоу або більш вільне… з експертами, з журналістами, з усіма, якщо вони до цього готові”, – сказав Аласанія.

Також він озвучив час проведення теледебатів саме у студії “Суспільного”.

“Готові на офіційні дебати, 19-го числа (квітня – Ред), о 20.00, на протязі однієї години, як зазначено у законному положенні”, – додав він. За його словами, вартість проведення цих теледебатів – 5 млн 767 тис грн  без врахування ПДВ.

“Усе інше, про що кандидати можуть домовитися між собою, наприклад, у форматі ток-шоу чи у форматі дебатів у будь-якому іншому місці, якщо ми дивимося статтю 58-му Закону, яка регламентує проведення передвиборчої агітації, вона також надає кандидатам можливість зробити такого типу спільний захід. Основна риса цього — це фінансування коштом виборчих фондів кандидатів, це дотримання рівності, тобто не може бути так, щоб один із них мав більше можливостей, ніж інший. І, будь ласка, це також є важливим для суспільства, для того, щоб побачити й інший формат, але його треба відрізняти від того, про який ми говорили спочатку”, –  сказала Сліпачук про можливі дебати на НСК “Олімпійський”.

Також вона розповіла, що у разі неявки будь-якого кандидата на дебатах, на екрани транслюватиметься напис: “Вибачте. Кандидати у президенти ПІБ не з’явилися у студію для участі у теледебатах”.

Аласанія додав, що “Суспільне” буде транслювати також і дебати на НСК “Олімпійський”, які мають розпочатися о 19:00 19-го квітня, однак сумнівається, що кандидати встигнуть доїхати до студії до 20:00.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com