Супрун закликала українців не відвідувати контактні зоопарки

17.04.2019, 12:34
21268

Глава МОЗ Уляна Супрун закликала не ходити в контактні зоопарки, через те, що вони погано впливають на тварин і є небезпечними для людей. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Через тотальне забруднення океанів, пластик вбудовується в наш харчовий ланцюжок, – Супрун

На думку Уляни Супрун, контактні зоопарки варто заборонити. Через умови утримання тварин. У таких зоопарках  нема достатнього простору. Незалежно від розміру вольєрів – це не замінює їм дику природу. Вони часто страждають від нестачі свіжого повітря, світла, від надмірної ваги і відсутності рухатися вільно. Через це вони гинуть набагато раніше, ніж в природному середовищі.

По-друге, тварини можуть мати психічні розлади. Від постійного контакту з людьми, обмеженого простору, важких умов для нормального життя і розмноження і порушення життєвого ритму, у тварин часто з’являється стереотипна поведінка. Вони постійно ходять, похитують головою, розгойдуються з боку в бік, б’ючись об стінки вольєру, сидять нерухомо на одному місці або навіть кусають самі себе – це все ознаки стресу, депресії, нудьги і психозу.

По-третє, це небезпечно для самих відвідувачів. Найпоширенішою травмою в контактних зоопарках є укуси і подряпини від тварин. Трапляються випадки, коли відвідування зоопарку закінчується в травмпункті. Окрім того, такі заклади мають негативний вплив на дитину.

За її словами, треба пам’ятати, що дикі тварини є носіями великої кількості захворювань. Серед них  сальмонельоз, лістеріоз, бруцельоз та багато інших.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com