Перевибори в Австрії після “російського скандалу”: перемогла партія ексканцлера Курца

30.09.2019, 09:12
44504

На позачергових парламентських виборах в Австрії перемогу здобула консервативна Австрійська народна партія, лідером якої є колишній канцлер країни Себастіян Курц.

Читайте також: Австрія запускає новий дешевий потяг із Перемишля до Відня

Про це пише ТСН.

За попередніми даними, ця політсила набрала понад 38% голосів, тому питання щодо утворення коаліції поки що відкрите.

Лівоцентристська Соціал-демократична партія Австрії наразі здобуває 21,5% (втрачаючи понад 5%), ультраправа популістська Партія свободи Австрії отримає понад 17% (і зазнає помітної втрати з 26% два роки тому). До парламенту також повертається партія “Зелених” із понад 12% (яка до попереднього складу не пройшла, не набравши мінімальних для цього 4%). Понад 7% матиме ліберальна партія “Неос”. Ці результати можуть змінитися на відсоток чи два після врахування голосів, відданих поштою.

“Майже онімів”, – так Курц прокоментував своїм прихильникам перші результати виборів. Тепер йому потрібні проводити коаліційні переговори – задля створення нового уряду.

Про свої вимоги до переможця для можливого формування коаліції вже заявив лідер партії “Зелених” Вернер Коґлер: за його словами, для вступу його партії до коаліції буде необхідна “радикальна зміна” політики Народної партії порівняно з тією, якої вона дотримувалася на чолі свого попереднього коаліційного уряду з Партією свободи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com