Заступник Єрмака заявив, що вивчення російської мови від першого класу – це додаткова перевага для українських школярів

12.05.2020, 15:51
72153

Дітям вже від першого класу у школах слід вивчати кілька мов. Водночас, знання російської – може стати додатковою перевагою.

Читайте також: “Для мене російська, як китайська”: Ектор переходить на українську мову (фото)

Такої думки дотримується заступник глави Офісу Президента Юрій Костюк. Про це він розповів в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

“Звісно, насамперед – українська й англійська. І може бути третя на вибір, наприклад німецька, іспанська, французька, італійська або китайська. Я також вважаю, що для нас, українців, знання російської мови може бути додатковою конкурентною перевагою”, – наголосив він.

На думку заступника Єрмака, Україна не повинна комусь”віддавати або дарувати таку свою перевагу.

“Наша зброя – доносити проукраїнську позицію і наратив туди, де частина людей розмовляє російською мовою або розуміє її”, – додав Костюк.

На його думку, це стосується країн Балтії, Казахстану, Білорусі, Німеччини й Ізраїлю, де проживає велика російськомовна діаспора.

Костюк також вважає, що самоідентифікація українців не залежить від мови, якою вони розмовляють. На його думку, перший приклад цінності, яка об’єднує українців, – “готовність захищати свою землю”.

“Всі говорять про важливість самоідентифікації. А це відповідь на питання: “Я – українець тому, що…”. Якщо тільки тому, що “розмовляю українською мовою”, то відразу виникає питання, а як бути з тими, хто говорить в побуті іншою мовою? З початком війни деякі речі, про які могли раніше сперечатися, пішли далеко на задвірки. Україна дійсно об’єдналася. З’явилася одна загальна мета незалежно від мови, якою ми розмовляємо, або церкви, в яку ми ходимо”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com