На Місяці планують видобувати природні копалини

23.01.2019, 14:11
8680

Європейське космічне агентство планує почати видобуток природних ресурсів на Місяці до 2025 року.

Про це повідомляє CNN.

У понеділок агентство оголосило про підписання контракту з європейською аерокосмічною компанією ArianeGroup з метою вивчення гірського реголіту, відомого також як місячний пил.

З нього планують видобути воду та кисень, що в майбутньому полегшить перебування людей на місяці. В результаті досліджень також сподіваються видобути ресурси для ракетного палива на Місяці, що дозволить майбутнім експедиціям піти далі в космос.

“Використання космічних ресурсів може стати запорукою постійного дослідження Місяця”, – сказав Девід Паркер, директор ESA з досліджень.

Реголіт – це шар пухкого ґрунту, що покриває поверхню Місяця, яка багата оксидом заліза. І можна містити велику кількість кисню, що потрапив у ґрунт, кажуть вчені.

“Це дослідження є частиною всеосяжного плану EKA, щоб зробити Європу партнером у глобальному дослідженні в наступному десятилітті”, – сказав Паркер.

Під час Місії будуть співпрацювати аерокосмічні вчені і техніки у Франції, Німеччині та Бельгії. Проект зараз перебуває на етапі дослідження, і вчені сподіваються використовувати ракету Ariane 64 у найближчі роки, щоб відправити гірничодобувне обладнання на Місяць.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com