Ця ягода пригнічує 97% коронавірусної інфекції, – вчені
Сік чорноплідної горобини найбільш ефективно пригнічує активність коронавірусу в людському організмі.
Читайте також: Пульмонолог пояснила, які процедури не потрібні при коронавірусі легкої форми
Такого висновку дійшли німецькі фахівців з Інституту молекулярної вірусології Медичного центру Університету Ульма з’явилися на порталі bioRxiv, передає Главком.
В ході дослідження вчені встановили, що сік чорноплідної горобини може придушити до 97% вірусу Sars-СoV-2. Ще активніше пригнічувався вірус грипу. Також ефективність показали зелений чай і сік гранат.
“Ми виявили, що сік чорноплідної горобини (Aronia melanocarpa), сік граната (Punica granatum) і зелений чай (Camellia sinensis) мають віруліцидну активність проти обох вірусів, що дозволяє припустити, що полоскання ротової порожнини може знизити вірусне навантаження в порожнині рота, тим самим знижуючи передачу вірусу”, – йдеться в роботі вчених.
Фахівці пояснили, що ці та інші натуральні соки, а також зелений чай здатні послабити віруси за рахунок кислого середовища і рослинних поліфенолів на 80%.
“Наприклад, сироп бузини (Sambucus nigra) показав здатність полегшувати симптоми у хворих на грип”, – повідомили фахівці.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)