Повна зупинка кровообігу та температура 24°С: у Хмельницькому жінці провели унікальну операцію

23.08.2021, 11:31
99319

У Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі жінці провели складну операцію із видалення злоякісної пухлини. Для цього жінці знизили температуру до 24°С та зупинили кровообіг.

Читайте також: На Донбасі внаслідок обстрілів загинув військовий

Про це повідомили в Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі.

У пацієнтки діагностували злоякісне новоутворення правої нирки з метастазом у правий наднирник та поширенням пухлинного процесу на нижню порожнисту вену та праве передсердя. Подібних операцій в Україні виконується щорічно не більше 10.

“Патологія, коли злоякісна пухлина з нирки добирається аж до серця, належить до рідкісних і вкрай важких. Операції з видалення таких пухлин проводяться з великим ризиком виникнення кровотеч. Є й інший ризик – при забиранні метастазів у нижній частині порожнистої вени, в будь-який момент частинка пухлини може обірватися, долетіти до серця, легень і викликати масивну легеневу тромбоемболію”, – повідомили медики.

Бригада лікарів повинна була видалити пухлину з вогнища та шляхів її поширення – прооперувати нирку, наднирник, нижню порожнисту вену  і серце одночасно. Операція тривала 6 годин, медикам вдалось успішно видалити пухлину, довжиною 10 см та відновити кровопостачання. Пацієнтка уже почуває себе добре, її виписали із лікарні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com